A dan Z ye Kahve Sözlüğü (U)
Uganda. En iyi Uganda Arabica kahvesi (Bugishu veya Bugisu), şarapsı bir asidite ve en iyi Orta Afrika kahvelerinin diğer tat karakteristiklerini …
Read MoreA dan Z ye Kahve Sözlüğü (T)
Tamper. Espresso demlemesinde kullanılan, küçük, düz ve yuvarlak bir uca sahip olan havan benzeri alettir. Öğütülmüş kahvenin dağıtılması ve filtre içine …
Read MoreA dan Z ye Kahve Sözlüğü (S)
Sanani. Yemen’in başkenti Sana’a’nın batısındaki birçok yetiştirme bölgesinden gelen kahveler için kapsamlı bir pazar adı. Genellikle, Yemen kahvesinin düşük asitli …
Read MoreA dan Z ye Kahve Sözlüğü (R)
Regular Roast, American Roast. Geleneksel Amerikan lezzetine göre kavrulmuş kahve: orta kahverengi. Richness (Zenginlik). Lezzet, gövde ya da asiditedeki tatmin …
Read MoreA dan Z ye Kahve Sözlüğü (Q)
Quakers. Olması gerektiği gibi kavrulamayan, inatçı bir şekilde açık renkte kalan sorunlu kahve çekirdekleri. A – B – C – …
Read MoreA dan Z ye Kahve Sözlüğü (P)
Parchment Coffee, In Parchment, En Pergamino. Parşömen Kahvesi. Islak işlenen kahvelerin kuru parşömen kabuk hala çekirdeğe yapışıkken taşınması anlamına gelir. Kabuk, …
Read More