ROASTER | Barista | Eğitmen

Coffeeology Anabilim Dalı

25

Eyl'15

A dan Z ye Kahve Sözlüğü (U)

Uganda. En iyi Uganda Arabica kahvesi (Bugishu veya Bugisu), şarapsı bir asidite ve en iyi Orta Afrika kahvelerinin diğer tat karakteristiklerini …

Read More

24

Eyl'15

A dan Z ye Kahve Sözlüğü (T)

Tamper. Espresso demlemesinde kullanılan, küçük, düz ve yuvarlak bir uca sahip olan havan benzeri alettir. Öğütülmüş kahvenin dağıtılması ve filtre içine …

Read More

23

Eyl'15

A dan Z ye Kahve Sözlüğü (S)

Sanani. Yemen’in başkenti Sana’a’nın batısındaki birçok yetiştirme bölgesinden gelen kahveler için kapsamlı bir pazar adı. Genellikle, Yemen kahvesinin düşük asitli …

Read More

22

Eyl'15

A dan Z ye Kahve Sözlüğü (R)

Regular Roast, American Roast. Geleneksel Amerikan lezzetine göre kavrulmuş kahve: orta kahverengi. Richness (Zenginlik). Lezzet, gövde ya da asiditedeki tatmin …

Read More

21

Eyl'15

A dan Z ye Kahve Sözlüğü (Q)

Quakers. Olması gerektiği gibi kavrulamayan, inatçı bir şekilde açık renkte kalan sorunlu kahve çekirdekleri. A – B – C – …

Read More

20

Eyl'15

A dan Z ye Kahve Sözlüğü (P)

Parchment Coffee, In Parchment, En Pergamino.  Parşömen Kahvesi. Islak işlenen kahvelerin kuru parşömen kabuk hala çekirdeğe yapışıkken taşınması anlamına gelir. Kabuk, …

Read More
Copyright EK Media