ROASTER | Barista | Eğitmen

Coffeeology Anabilim Dalı

26

Haz'16

İyi Bir Espresso Nasıl Yapılır?

İşletmelerimizde bar bölümünde hazırladığımız içeceklerin çoğu espresso kullanılarak yapılır. Espressomuz ve diğer içeceklerimizin kaliteli olması için öncelikle espressomuzun kusursuz ve …

Read More

13

Nis'16

Kahve Tadımı (Cupping)

Amaç SCAA, kahve tadımı için aşağıdaki standartları öneriyor. Bu rehber, kahve kalitesini en isabetli şekilde değerlendirme yeteneğinin varlığından emin olmanızı …

Read More

30

Eki'15

Bitki Çayı

Çay deyip geçmemek gerekiyor… Bir kahvaltı yardımcısı ya da bir keyif unsuru olabilir ancak işin içinde bitki çayı gibi bir …

Read More

28

Eki'15

Aromalı Türk Kahvesi

‘’40 yıl hatırı vardır’’ cümlesine Türk insanı olarak aşina durumdayız ve aslında en büyük keyfimiz diyebiliriz. Kahve içmek bir kültür …

Read More

14

Eki'15

Woodneck Demleme Rehberi

Woodneck Demleme Rehberi Woodneck bizim favori demleme yöntemimiz. Kağıt filtre kullanmak yerine woodneck yönteminde bir sürahideki çember ile sabitlenmiş kumaş …

Read More

13

Eki'15

V60 Demleme Yöntemi

V60 Demleme Yöntemi Bizim en çok kullandığımız demleme yöntemi Hario V60. V60-01 modeli tek sunumluk demleme için tasarlanmış ve iyi …

Read More
Copyright EK Media