barista eğitimi

Teorik eğitim : 09:00 / 10:00
Mola                : 5 Dakika
Teorik eğitim : 10:05 / 11:05

Teorik Eğitim İçeriği Konu Başlıkları

  • Kahve'nin Tarihçesi
  • Kahvenin İstanbul'a Gelişi
  • Kahve'nin Tarihi
  • Instant Coffee
  • 20. Yüzyılda Kahve
  • Kahve Sözlüğü
  • Kahve Nasıl Saklanır ve Püf Noktaları
  • Arabica Kahve
  • Robusta Kahve
  • Kahve Çiçeği, Kahve Kirazı ve Çekirdek Çeşitleri
  • Kahve Çekirdeği Çeşitleri
  • Hasat ve Toplama Yöntemi
  • Hasat Sonrası İşlemler
  • Yükleme
  • Harmanlama
  • Kavurma
  • Öğütme
  • Decaf Coffee
  • Espresso Makinesi Parçaları ve Çalışma Düzeni
  • Espresso Nedir?
  • Amacımız Herzaman Mükemmel Espresso Yapmaktır
  • Sık Görünen Yanlışlar
  • Barista Nedir?
  • Buharın Oluşumu ve Süt Köpürtmek
  • Sıkça Sorulan Sorular
  • Espresso Makinesi ile ilgili Sorular
  • Sıcak Kahveler
  • Kahve Üretilen Ülkeler, Bölgeler ve Kahve Türleri

Uygulamalı Değirmen Ayarları, Öğütme ve Templeme

Başlama            : 11:10
Bitiş                    : 12:30
Yemek Molası : 12:30 / 13:30

Espresso Makinesi Kullanımı, Espresso ve Espresso Bazlı İçecek Yapımları

Başlama           : 13:30 / 14:30                   Mola : 14:30
Başlama           : 14:35 / 15:35                    Mola : 15:35
Başlama           : 15:50 / 17:00

  • Süt Köpürtme Teknikleri      09:00 / 10:00    Mola 10 Dk
  • Sütli Kahveler ve yapımları  10:10 / 11:10       Mola 10 Dk       11:20 / 12:30
  • Yemek Molası                          12:30 / 13:30
  • 3. Nesil Kahve Demleme Yöntemleri ve Tadım
  • 13:40 / 14:40  Mola 10 Dk
  • 14:50 / 16:00

Eğitime Katılan Öğrencilerimize Hediyelerimiz

  1. Barista Önlüğü
  2. 250 Gr Yöresel Filtre Kahve
  3. 100 Gr Türk Kahvesi
  4. Ahşap Saplı Tamper
  5. Barista El Kitabı
  6. Eğitim Sertifikası

 

Copyright EK Media