Teorik eğitim : 09:00 / 10:00
Mola : 5 Dakika
Teorik eğitim : 10:05 / 11:05
Teorik Eğitim İçeriği Konu Başlıkları
- Kahve'nin Tarihçesi
- Kahvenin İstanbul'a Gelişi
- Kahve'nin Tarihi
- Instant Coffee
- 20. Yüzyılda Kahve
- Kahve Sözlüğü
- Kahve Nasıl Saklanır ve Püf Noktaları
- Arabica Kahve
- Robusta Kahve
- Kahve Çiçeği, Kahve Kirazı ve Çekirdek Çeşitleri
- Kahve Çekirdeği Çeşitleri
- Hasat ve Toplama Yöntemi
- Hasat Sonrası İşlemler
- Yükleme
- Harmanlama
- Kavurma
- Öğütme
- Decaf Coffee
- Espresso Makinesi Parçaları ve Çalışma Düzeni
- Espresso Nedir?
- Amacımız Herzaman Mükemmel Espresso Yapmaktır
- Sık Görünen Yanlışlar
- Barista Nedir?
- Buharın Oluşumu ve Süt Köpürtmek
- Sıkça Sorulan Sorular
- Espresso Makinesi ile ilgili Sorular
- Sıcak Kahveler
- Kahve Üretilen Ülkeler, Bölgeler ve Kahve Türleri
Uygulamalı Değirmen Ayarları, Öğütme ve Templeme
Başlama : 11:10
Bitiş : 12:30
Yemek Molası : 12:30 / 13:30
Espresso Makinesi Kullanımı, Espresso ve Espresso Bazlı İçecek Yapımları
Başlama : 13:30 / 14:30 Mola : 14:30
Başlama : 14:35 / 15:35 Mola : 15:35
Başlama : 15:50 / 17:00
- Süt Köpürtme Teknikleri 09:00 / 10:00 Mola 10 Dk
- Sütli Kahveler ve yapımları 10:10 / 11:10 Mola 10 Dk 11:20 / 12:30
- Yemek Molası 12:30 / 13:30
- 3. Nesil Kahve Demleme Yöntemleri ve Tadım
- 13:40 / 14:40 Mola 10 Dk
- 14:50 / 16:00
Eğitime Katılan Öğrencilerimize Hediyelerimiz
- Barista Önlüğü
- 250 Gr Yöresel Filtre Kahve
- 100 Gr Türk Kahvesi
- Ahşap Saplı Tamper
- Barista El Kitabı
- Eğitim Sertifikası