A dan Z ye Kahve Sözlüğü (R)

Regular Roast, American Roast. Geleneksel Amerikan lezzetine göre kavrulmuş kahve: orta kahverengi.

Richness (Zenginlik). Lezzet, gövde ya da asiditedeki tatmin edici yoğunluk.

Rio. Brezilya’dan, kuru işlenen ve kurutma esnasında mikroorganizmaların etkinliği sebebiyle iyotsu bir lezzete sahip olan, iyileştirici özelliği bulunan bir kahve sınıfı. Rioy ya da Rio-y terimi, benzer lezzet karakteristiğine sahip tüm kahveler için kullanılır. Rio tadı Kuzey Amerikalı kahve tüccarları tarafından bir problem olarak görülür, ancak Balkanlar ve Ortadoğu ülkelerinden bazı alıcılar, bu tada rağbet göstermektedirler.

Robusta, Coffea Canephora.  Şu anda, yetiştirilen kahve çeşitleri arasında Coffee Arabica’nın kayda değer tek rakibidir. Robusta, dünyadaki kahvelerin yaklaşık %30’unu üretir. Daha alçak kesimlerde yetiştirilen ve daha dayanıklı olan Robusta ağaçları, tam gövdeli, nazik bir kahveyi daha düşük bir kaliteyle sunarlar ve Coffee Arabica’ya göre daha yüksek kafein içeriğine sahiptirler. Çözünebilir kahvelerin hazırlanmasında ya da daha uygun fiyatlı kahvelerin üretiminde kullanılırlar. Bazı İtalyan harmanlarında gövde güçlendirici olarak kullanılmasının dışında, bir spesiyalite kahveler ögesi değildir. Coffea Arabica’yı da inceleyin.


AB C D E F G H I J K L M N O P Q R STU VW Y Z

 

1 responses on "A dan Z ye Kahve Sözlüğü (R)"

Leave a Message

Copyright EK Media