A dan Z ye Kahve Sözlüğü (K)

Kafein (Caffeine). Kahve ve çayın uyarıcı etkiye sahip olmasını sağlayan kokusuz, bitter bir alkaloid.

Kalossi. Sulawesi’nin güneydoğusundaki yüksekliklerinde bulunan bir yetiştirme bölgesi. En iyi ihtimalle; tam gövdesi, içten lezzeti ve düşük ayarda, canlı asiditesiyle diğerlerinden ayrılabilir. Kötü ihtimalde ise birçoğı sert ve küflü bozulmalar gösterebilirler. Bazıları ise, birçok kahve tiryakisinin sevdiği ve diğerlerinin ise pek sevmedikleri topraksı bir yapıya sahiptirler.

Kenya. Kenya kahveleri, derin ve şarapsı asiditeleri, bardaktaki tınlayan varlıkları ve karmaşık meyvemsi dokunuşları ile tanınırlar. Dünyanın en iyi kahveleri olan Kenya kahveleri, belki de kalite açısından en tutarlı ve en çok bulunabilir kahve çeşididir.

Kilimanjaro. Tanzanya’daki Kilimanjero Dağı’ndan gelen kahve.

Kona, Hawaii Kona. Hawai Adası’nın Kona sahilinden gelen tek kökenli kahve. En iyi Kona kahvesi; dengeli, orta gövdeli, iyi asiditeli bir yapıya ve zengin, karmaşık aroma ve lezzete sahiptir.

Kopi Luwak. Endonezya Sumatra’dan, kökeni değil ama özgün ve detaylı işlenme şekli sayesinde ayırt edilebilen kahve. Misk kedisi adı verilen bir memeli olgun kahve meyvelerini yer, meyveyi sindirir, tohumları dışkılar ve sonrasında tohumlar ya da çekirdekler kuru birikintilerden toplanırlar. Kopi Luwak, üretimi üzerindeki kısıtlamalar sebebiyle dünyanın en pahalı kahvelerinden biridir. Yetkililer, kahve satıcılarına gelen Kopi Luwak’ın ne kadarının gerçek ve ne kadarının misk kedisi gübresiyle “işlenen” sıradan kahveler oldukları konusunda farklı fikirlere sahipler; ancak örnekler kesinlikle gerçek görünüyorlar, gerçek kokuyorlar ve memnun edici şekilde topraksı, tatlı ve lezzetine dolgunlar.


AB C D E F G H I J K L M N O P Q R STU VW Y Z

0 responses on "A dan Z ye Kahve Sözlüğü (K)"

Mesaj At

Copyright EK Media