ROASTER | Barista | Eğitmen

A dan Z ye Kahve Sözlüğü (H)

Haiti. En yi Haiti kahveleri düşük asitli, orta gövdeli ve memnun edici derecede yumuşak ve zengindir. Amerika Birleşik Devletleri’ne giren neredeyse tüm Haiti kahveleri, büyük kooperatif grupları tarafından üretilir ve Haitian Bleu pazar adıyla satılırlar.

 

Harrar, Harar, Harer, Mocha Harrar, Moka Harar, Mocca Harar. Etiyopya’nın en iyi kuru işlenmiş -ya da doğal- kahveleri. Doğu Etiyopya’da Harrar şehrinin yakınlarında yetiştirilirler. Genellikle nispeten hafif gövdelidirler ama şarap, meyve ya da bitkisel tonlarda asiditeleri ve güzel kokuları vardır. Mocha-Java karışımlarında sıklıkla Yemen kahvesinin yerine kullanılırlar.

Hawaii. Hawaii’nin geleneksel ve klasik kahvesi, Büyük Hawai Adası’nın batı kıyılarında yetişen Kona’dır. Diğer Hawaii adalarında ise, şeker kamışı ve ananas yetiştirilen tarlalar, yüksek kaliteli kahve çiftliklerine dönüştürüldüler. Kauai (Cauai Coffee), Molokai (Malulani Estate) ve Oahu artıkilgi çekici ve gittikçe gelişen kahveler üretiyorlar.

Heavy Roast (Yoğun Kavurma). French Roast (Fransız Kavurma) ya da Spanish Roast (İspanyol Kavurma) olarak da bilinir. Amerikan tarzından daha koyu kavurma derecelerine sahip kahveler için kullanılan bir terimdir; renk olarak koyu kahverengiden neredeyse siyaha kadar; lezzet olarak ise zengin ve acı-tatlı bir lezzetten ince gövdeli ve yanık bir lezzete kadar değişkenlik gösterebilirler.

Heredia. Kosta Rika’nın sevilen kahvelerinden birinin pazar adı.

High Roast, Full-City Roast, Light French Roast, Viennese Roast, Light Espresso Roast, City Roast.  Kahve için geleneksel Amerikan tarzından daha koyu, geçmiş zamanda Fransız, İtalyan ya da espresso olarak da adlandırılan klasik koyu kavurmaya göre daha açık kavurma dereceleri tanımlayan terimlerdir. Bardağınızda, Full City ve bahsedilen diğer tarzlarda kavrulan kahveler, geleneksel Amerikan orta kavurma tarzına göre daha düşük asidite gösterir ve daha akıcı içime sahip olurlar; ancak kahvenin kendisine ait daha az ve daha farklı tat özellikleri gösterebilirler. Birçok yeni Amerikan spesiyalite kavurmaları arasında, bir zamanlar Full-City, Viennese vb. şekilde adlandırılan kavurma tarzları tipik, normal kahve kavurma tarzlarını oluşturabilirler.

High-Grown.  900 metre ve genellikle daha yüksekte yetiştirilen Arabica kahveler. Bu tip kahveler genellikle daha düşük yüksekliklerde yetiştirilen kahvelere üstünlük sağlarlar. “High-grown” terimi aynı zamanda birçok Latin Amerika kahvesinin açıklamalarında da kullanılır.

Huehuetenango. Guatemala’nın iyi kahvelerinden biri.


AB C D E F G H I J K L M N O P Q R STU VW Y Z

0 responses on "A dan Z ye Kahve Sözlüğü (H)"

Mesaj At

Copyright EK Media